Categories
Direct Democracy Άμεση Δημοκρατία Αυτο-οργάνωση Αυτοδιαχείριση Δημοψηφίσματα Real Democracy Referendums Self-Management Self-Organization

Άμεση (Αδιαμεσολάβητη) Δημοκρατία και εφικτή υλοποίηση

Άμεση Δημοκρατία και εφικτή εφαρμογή.
Αναλυτικότερα: Άμεση Δημοκρατία και Αυτοδιαχείριση, υπαρκτά παραδείγματα και εφικτή εφαρμογή σε πολιτική, οικονομία και κοινωνική ζωή.

Για να σπάσει η δογματική καραμέλα του «Δε γίνεται»!

1) 2σέλιδη κόλλα Α4 για εφαρμογή της Άμεσης (Αδιαμεσολάβητης) Δημοκρατίας σήμερα:
https://pantelicgr.files.wordpress.com/2021/08/amesh-dhmokratia-real-democracy-1.pdf
(ή https://issuu.com/pantelicgr/docs/amesh_dhmokratia_-_real_democracy )
2) Το παραπάνω 2σέλιδο μαζί με το παράδειγμα Ισλανδίας όπου οι Πολίτες της συνδιαμόρφωσαν ένα σύγχρονο Σύνταγμα Πολιτών:
https://www.activistis.gr/2012/10/blog-post_26.html
3) 1 σελίδα ως συνέχεια ενός ενδεικτικού πλαίσιου λειτουργίας που προσπαθεί για την ομοφωνία και σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων και των μειοψηφιών:
https://pantelicgr.files.wordpress.com/2017/08/amesh-dhmokratia-endeiktiko-plaisio-leitourgias-real-democracy-indicative-operating-framework.pdf
(ή https://issuu.com/pantelicgr/docs/amesh_dhmokratia___endeiktiko_plais )

2σέλιδη κόλλα Α4 για την πραγματική Δημοκρατία βασισμένη στα αρχαία Αθηναϊκά πρότυπα, αλλά χωρίς δούλους (Blog Αναρμόδιου):
https://anarmodios.wordpress.com/2011/10/09/1-433/

Περιγραφή των 3 εξουσιών της πραγματικής Δημοκρατίας (Blog Αναρμόδιου):
https://anarmodios.wordpress.com/2012/01/18/1-488/

Δίκτυο Περικλής (ένας τρόπος εφαρμογής της Άμεσης Δημοκρατίας που δημιουργήθηκε εδώ και αρκετά χρόνια από καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Πανεπιστημίου Αθηνών… δείτε το πως οι κυβερνήσεις απέφυγαν την εφαρμογή του εγχειρήματος απαξιώνοντας συστηματικά τη γνώμη των πολιτών όπως αναφέρεται στο Χρονολόγιο: “1999 – Υποβάλλεται πρόταση στο ΕΠΕΤ ΙΙ. Απορρίπτεται με το αιτιολογικό πως «η κοινωνία δεν είναι ώριμη για μια τέτοια πρόταση».” => ΑΙΣΧΟΣ):
1) http://old.ntua.gr/periklesnet/page3/page3.html
2) http://old.ntua.gr/periklesnet/page1/page1.html
3) http://old.ntua.gr/periklesnet/page2/page2.html
4) https://anarmodios.wordpress.com/2011/08/07/1-409/

Αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη:
1) https://tvxs.gr/news/ellada/biomet-se-leitoyrgia-proto-aytodiaxeirizomeno-ergostasio
2) http://biom-metal.blogspot.gr/

Κίνηση 136 – Ένωση Πολιτών για την κοινωνικοποίηση και την αυτοδιαχείριση του νερού:
1) Αρχική Σελίδα:
http://www.k136.gr
2) Ποιοι Είμαστε:
http://www.k136.gr/p/blog-page_6.html

Το παράδειγμα της συχνότατης χρήσης δημοψηφισμάτων από τους Ελβετούς πολίτες στην Ελβετία μαζί με κάποιους (αμεσο)δημοκρατικούς θεσμούς (ένα ημιτελές παράδειγμα που όμως είναι σίγουρα αρκετά βήματα μπροστά από την Ελλάδα):
https://referendumsforgreece.wordpress.com/2013/02/06/swissreferendums/

Δημοκρατία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η «φιλελεύθερη» εκλεγμένη ολιγαρχία του σημερινού πολιτικού συστήματος, αλλά Δημοκρατία ΕΙΝΑΙ η (άμεση) δημοκρατία και αυτό αναλύεται στο άρθρο «Άμεση Δημοκρατία και Φιλελευθερισμός» του Γιώργου Ν. Οικονόμου που είναι Διδάκτωρας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης:
http://oikonomouyorgos.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html

Δείτε και κατεβάστε όλα τα παραπάνω κείμενα σε ένα PDF αρχείο:
https://pantelicgr.files.wordpress.com/2021/08/amesh-dhmokratia-efikth-ylopoihsh-real-democracy-feasible-implementation.pdf
(ή https://issuu.com/pantelicgr/docs/amesh_dhmokratia___efikth_ylopoihsh )

View and download all the above in one PDF file (translated into English):
https://pantelicgr.files.wordpress.com/2021/08/real-democracy-feasible-implementation-article-collection-1.pdf
(or https://issuu.com/pantelicgr/docs/real_democracy___feasible_implement )

Καλή λευτεριά σε όλους!

Pistepse Ston Eauto Sou

By pantelicgr

Ελληνικά:
Γράφω για (Άμεση) Δημοκρατία, Αυτοδιαχείριση και συγκεκριμένα για προτάσεις, Δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία πολιτών, υπαρκτά (αμεσο)δημοκρατικά παραδείγματα σε πολιτική και οικονομία & την εφικτή υλοποίηση τους.
Για να ζήσουμε μια αυτο-οργανωμένη ζωή με τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ισότητας, της ισότιμης συνεργασίας, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

English:
I write about (Direct) Democracy,
Self-management and specifically about proposals, Referendums by people’s initiative, existing (direct) democratic paradigms in politics and economy & their feasible implementation.
In order for us to live a self-organized life with the values of humanism, solidarity, equality, equal cooperation, freedom and social justice.

14 replies on “Άμεση (Αδιαμεσολάβητη) Δημοκρατία και εφικτή υλοποίηση”

Ευχαριστώ για την πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση!
Τη συμπεριέλαβα στην αρχική δημοσίευση και μίκρυνα το μήκος του συνδέσμου που παρέθεσες γιατί έβγαινε εκτός πλαισίου (έξω από το “κουτί” απάντησης).

Υ.Γ. Έχει γίνει αναδημοσίευση στο ιστολόγιο:
http://tinyurl.com/oc8sgez

Like

Πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα με “καθαρούς” όρους κ στοχους για μην υπάρξουν πάλι ιμίαιμες ιδεολογικές καταστάσεις όπως με το κίνημα “πλατείας” των αγανακτισμένων…άμεση δημοκρατία και όλοι στους δρόμους!!!!!

Like

Όντως χρειάζεται ένα μαζικό λαϊκό κίνημα με κύριο πρόταγμα την (Άμεση) Δημοκρατία σε πολιτική και οικονομία και τα δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία πολιτών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και οι σύνδεσμοι αυτής της ιστοσελίδας:
https://pantelicgr.wordpress.com/links/

Like

BJÖRN SÖDER BACK TO AFRICA
According the science we all emigrate from Africa. Let us follow Bjorn’s theory to send him back to his people in Africa! Björn Söder is a politician of the Swedish racist party (13%!) who minds that Swedish citizens with different roots, belong to other cultures!
To Maria Ferm (MP) maria.ferm@riksdagen.se and bjorn.soder@riksdagen.se
Dear Maria and Björn! I want to remind you, that you, the TV journalists and we all are not a nation, we all are united human cosmopolitans! Journalists please start the peaceful evolution investigate globalization everyday!
GLOBALIZE THE NATION
PROJECT THE UNIVERSAL SOCIETY, ABOLISH NATIONALISM WITH A REFERENDUM ON THE ENGLISH LANGUAGE ALREADY TODAY, DIGITAL DIRECT DEMOCRACY IS SOCIALISM, AND SOCIALISM IS DIGITAL DIRECT DEMOCRACY, RED-ROSE-GREEN POLITICIANS BE REASONABLE, SOCIALISM IS NOT ETERNAL OPPOSITION, STOP THE COLLABORATION WITH THE PRIVATE CAPITAL, WAKE UP, STAND UP!
ABOLISH THE PARTY AND LET US CREATE NOW A UNIVERSAL DIGITAL ORGANIZATION AND A COLLABORATIVE SOCIETY WHERE “THE RULE OF LAW” (NOMOCRACY) OWN AND GOVERN EVERYTHING RADICAL PUBLIC, WE MEMBERS ARE NOT SHEEP WE DO NOT NEED LEADERS, WE WISH TO PARTICIPATE DIGITAL DIALOG AND DIGITAL REFERENDA TO CREATE HUMAN SOCIALISTIC CONSTITUTIONAL LAWS AND AN ECONOMIC EQUAL UNIVERSAL SOCIETY. WE NOT BUSINESS CITIZENS ARE A VERY GREAT MAJORITY, ONCE AGAIN WAKE UP STAND UP STRONG UNITED DIGITAL PEACEFUL!

fred.blomson@gmail.com, born 1937, practical philosopher, world-citizen, alpha male…! Facebook group name search: UNO, UNITED NOMOCRATS ORGANIZATION
Facebook group name search: WE
(We introduce digital democracy, Euro and English to eliminate nationalism and wars)!
Website: equalitynow.eu, voteit.se (is a price worth voting system + Made in Sweden)

Like

2014-12-17 Προς: info@pripol.org
Aγαπητοι φιλοι!
Λεγομαι Fred Blomson alias Δημητρης Γαλατσινος του Μαρινου και ζω πολλα χρονια στην Σουηδια! Δεν συνηθιζω να ψηφιζω στις Ελληνικες εκλογες αλλα θελω να γινω μελος της Συμμαχιας, ειναι δυνατον;
Το κρατος χρηματοδοτει τα κομματα αλλα η αποψη μου ειναι οτι η συμμαχια δεν πρεπει να ειναι κομμα, (δεν υπαρχει κανεις λογος εκτος απο την οικονομα των ονειροπολων κυριαρχικων αρχηγων της αμεσης!!!) η συμμαχια πρεπει να ειναι ανεξαρτητη οργανωση και να λειτουργει με τις συνδρομες των μελων! Σκοπος της οργανωσης ειναι να καταργησει τα κομματα οχι να γινει κομμα για να βολευτουν οι αρχηγοι της συμμαχιας! Οταν αποκτησει πλειοψηφια με ενα δημοψηφισμα θα απαιτησει την αλλαγη του ευρωπαικου συνταγματος. Τα μελη της Ενωσης δεν ειναι ποια εθνοι και πρεπει να πιστουμε οτι επειδη το παγκοσμιο κεφαλαιο κυβερναει την παγκοσμια κοινωνια πρεπει να παγκοσμιοποιησουμε το κρατος εθνος για να επιβαλλουμε παγκοσμιους ΝΟΜΟΥΣ (”THE RULE OF LAW” NOMOKRATIA) να κατεχουν και να κυβερνουν τα παντα με ενα κοινωνικο συνεργατικο συστημα χωρις αρχηγους και χωρις πλουσιους και φτωχους!
Το καλυτερο, εφικτωτερο και απλουστατο που μπορουμε να κανουμε για την παγκοσμια αμεση δημοκρατια σημερα ειναι ενα δημοψηφισμα αμεσως σημερα για την Αγγλικη για να εξαφανισουμε τον ελληνικο εθνικισμο και να γινουμε παραδειγμα για ολα τα μελη της ΕU που εχουν περιπου 15% Χρυσες Αυγες να φερουν την αγγλικη και σαν επισημη κοινη γλωσσα αντι να περιμενουν τα παιδια μας! (Στην πραξη η αγγλικη ειναι ηδη η κοινη γλωσσα)!

Like

Γεια σου φιλε και ευχαριστω! Δημοσευσα το μεγαλο αρθροΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ sσε δυο γλωσσες στην σελιδα http://www.equalitynow.se ! Το Fred
Blomson ειναι ψευδονυμο αλλαξα τα ονοματαμου λογω των παιδιων, ζουμε στην
Σουηδια. Λεγομουνα Δημητρης Γαλατσινος του Μαρινου Γεννηθηκα στην Αθηνα
1937 Γκυζι Τουρκοβουνια!
Το Pantelic gr fainetai να ειναι ψευδονυμο, ποιο ειναι το ονομασου; Εισαι
στο Facebook? Apo oti καταλαβα η συμμαχια ειναι χωρισμενη στα δυο! Δεν
φαινεται να υπαρχει ταξη και ομοφωνια. Σε παρακαλω ρειγραψε μου την
κατασταση. Εδω εχουμε το κομμα direktdemokraterna alla δεν παει καλα εγω
δεν ψηφιζω αρχηγους και κομματα. Γεια χαρα! Fred

Like

Υπάρχει μια άμεση απάντηση στην πρόταση των από τα κάτω για άμεση δημοκρατία. Η απάντηση θα έρθει από τα πάνω, γιατί αστική είναι αυτή η δημοκρατία, δηλαδή δικιά τους. Η απάντηση δεν είναι άλλη από μια ακόμα άμεση δικτατορία. Υπάρχει και η οργάνωση και ο μηχανισμός για να εφαρμοστεί όποια στιγμή θεωρηθεί ότι αμφισβητείται η ιεραρχία της αστικής τάξης πάνω στις άλλες ‘ (αν περιμένατε την Ελπίδα να έρθει με το τραμ χάσατε γιατί έχει στάση εργασίας). Άρα η πρόταση για άμεση δημοκρατία χωρίς την αναίρεση της ιεραρχίας της αστικής είναι εντελώς άτοπη. Θα απορρίπτεται καθημερινά γιατί δεν υπάρχει η απαιτούμενη δύναμη να αλλάξει ο συσχετισμός. Αν υπήρχε ενδεχόμενο τέτοιας δύναμης θα αντιμετώπιζε και την ανάλογη καταστολή. Άρα δεν μπορεί να γίνει (εφαρμοστεί) χωρίς μια συνολική ανατροπή, ή εναλλακτικά δεν μπορεί να γίνει μέσα σε αυτό το σύστημα, άρα είναι άσχετη η πρόταση με τις δομές κράτος, δήμος, νομός, αυτοδιοίκηση. Αυτοί που θα ανατρέψουν το υπάρχον θα έχουν την επιλογή να εφαρμόσουν την όποια άλλη πρόταση “τους”. Έως τότε κάτω τα κεφάλια και για να επιβιώσετε κάντε ότι σας λένε τα αφεντικά και όσο αντέξετε, περιμένουν κι άλλοι από πίσω να μας αντικαταστήσουν. Γιατί, πολύ απλά, άμεση δημοκρατία με απλή αναλογική (εξουσιαστικό σύστημα όπου πάντα εξουσιάζει η πλειοψηφία) με την αστική τάξη να είναι μειοψηφία δεν μπορεί να λέγεται αστικό το καθεστώς. Άρα έμμεσα μιλάμε για ανατροπή.

Like

Διάβασε πιο προσεκτικά τι λένε τα κείμενα και ειδικότερα στο πρώτο 2σέλιδο αυτής της συλλογής:
https://pantelicgr.files.wordpress.com/2021/08/amesh-dhmokratia-real-democracy-1.pdf
“Άρα, η Κεφαλαιοκρατία ακυρώνει τη Δημοκρατία αφού τότε οι πολίτες για να επιβιώσουν αναγκάζονται να γίνουν όμηροι των οικονομικά ισχυρών και επιπλέον να μην έχουν το χρόνο για να σκέφτονται, να εκφράζονται και να είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν για τα κοινωνικά θέματα .
Λύση σε αυτό το οικονομικό πρόβλημα αποτελεί η αυτο-οργάνωση της κοινωνίας, δηλαδή η συλλογική οργάνωση της οικονομίας από τους εργαζόμενους πολίτες χρησιμοποιώντας αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στις επιχειρήσεις και στις παραγωγικές μονάδες …”

Επίσης, στη συλλογή συμπεριλαμβάνονται παραδείγματα (Άμεσης) Δημοκρατίας στην οικονομία όπως η ΒΙΟ.ΜΕ. και η Κίνηση 136, καθώς και στο About αυτού του blog λέει: “Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να προωθήσει την (Άμεση) Δημοκρατία και την εφαρμογή της σε πολιτική, οικονομία και κοινωνική ζωή, καθώς επίσης για να σταματήσει να κυριαρχεί το δόγμα του “Δε γίνεται να αλλάξουμε το σύστημα, δεν υπάρχει εναλλακτική” στο δημόσιο διάλογο.
Γι’ αυτό το λόγο αναφέρονται υπαρκτά παραδείγματα και τρόποι αυτο-οργάνωσης/αυτοδιαχείρισης που εφαρμόζονται εδώ και τώρα και ο σκοπός είναι να πολλαπλασιαστούν, να δικτυωθούν και να εμπνεύσουν ανθρώπους να ζήσουν με τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ισότητας, της ισότιμης συνεργασίας, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.”

Επομένως, αυτά απαντάνε στο ζητούμενο της κατάργησης της αστικής ιεραρχίας. Ο τρόπος μετάβασης στην (Άμεση) Δημοκρατία περιλαμβάνει την αλλαγή της νοοτροπίας μας και την παράλληλη εφαρμογή οριζόντιων δομών σε πολιτική (δίκτυα λαϊκών συνελεύσεων, δημοψηφίσματα από τα κάτω) και σε οικονομία (αυτοδιαχειριζόμενες παραγωγικές μονάδες, συνδεδεμένες με τις λαϊκές συνελεύσεις για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών). Αυτή η νέα κατάσταση χρειάζεται να εμπεδωθεί κοινωνικά πριν την όποια συνολική μετάβαση, αλλιώς κινδυνεύουμε από μια νέα πρωτοπορία-γραφειοκρατική ηγεσία που θα εγκαθιδρύσει τη δική της Ολιγαρχία με οποιαδήποτε ονομασία/προπαγάνδα, πράγμα το οποίο ζούμε ήδη:
δεξιά λιτότητα, “αριστερή” λιτότητα, 3 Μνημόνια και συνεχίζουμε…

Το ακριβές πλάνο δράσης θα το ορίσει ο λαός και τα λαϊκά κινήματα με αυτοδιεύθυνση/αυτο-οργάνωση του αγώνα. Ενδιαφέρον έχει η προσπάθεια του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα:
http://karavaniagona.blogspot.gr/

Like

Leave a comment