Categories
Direct Democracy Άμεση Δημοκρατία Αυτο-οργάνωση Αυτοδιαχείριση Δημοψηφίσματα Real Democracy Referendums Self-Management Self-Organization

Άμεση Δημοκρατία και εφαρμογή σήμερα

Άμεση Δημοκρατία και εφικτή εφαρμογή.
Αναλυτικότερα: Άμεση Δημοκρατία και Αυτοδιαχείριση, υπαρκτά παραδείγματα και εφικτή εφαρμογή σε πολιτική, οικονομία και κοινωνική ζωή.

Για να σπάσει η δογματική καραμέλα του «Δε γίνεται»!

1) 2σέλιδη κόλλα Α4 για εφαρμογή της Άμεσης (Αδιαμεσολάβητης) Δημοκρατίας σήμερα:
https://pantelicgr.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/08/amesh-dhmokratia-real-democracy-1.pdf
(ή https://issuu.com/pantelicgr/docs/amesh_dhmokratia_-_real_democracy )
2) Το παραπάνω 2σέλιδο μαζί με το παράδειγμα Ισλανδίας όπου οι Πολίτες της συνδιαμόρφωσαν ένα σύγχρονο Σύνταγμα Πολιτών:
https://www.activistis.gr/2012/10/blog-post_26.html
3) 1 σελίδα ως συνέχεια ενός ενδεικτικού πλαίσιου λειτουργίας που προσπαθεί για την ομοφωνία και σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων και των μειοψηφιών:
https://pantelicgr.wordpress.com/wp-content/uploads/2017/08/amesh-dhmokratia-endeiktiko-plaisio-leitourgias-real-democracy-indicative-operating-framework.pdf
(ή https://issuu.com/pantelicgr/docs/amesh_dhmokratia___endeiktiko_plais )

2σέλιδη κόλλα Α4 για την πραγματική Δημοκρατία βασισμένη στα αρχαία Αθηναϊκά πρότυπα, αλλά χωρίς δούλους (Blog Αναρμόδιου):
https://anarmodios.wordpress.com/2011/10/09/1-433/

Περιγραφή των 3 εξουσιών της πραγματικής Δημοκρατίας (Blog Αναρμόδιου):
https://anarmodios.wordpress.com/2012/01/18/1-488/

Δίκτυο Περικλής (ένας τρόπος εφαρμογής της Άμεσης Δημοκρατίας που δημιουργήθηκε εδώ και αρκετά χρόνια από καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Πανεπιστημίου Αθηνών… δείτε το πως οι κυβερνήσεις απέφυγαν την εφαρμογή του εγχειρήματος απαξιώνοντας συστηματικά τη γνώμη των πολιτών όπως αναφέρεται στο Χρονολόγιο: “1999 – Υποβάλλεται πρόταση στο ΕΠΕΤ ΙΙ. Απορρίπτεται με το αιτιολογικό πως «η κοινωνία δεν είναι ώριμη για μια τέτοια πρόταση».” => ΑΙΣΧΟΣ):
1) http://old.ntua.gr/periklesnet/page3/page3.html
2) http://old.ntua.gr/periklesnet/page1/page1.html
3) http://old.ntua.gr/periklesnet/page2/page2.html
4) https://anarmodios.wordpress.com/2011/08/07/1-409/

Αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη:
1) https://tvxs.gr/news/ellada/biomet-se-leitoyrgia-proto-aytodiaxeirizomeno-ergostasio
2) http://biom-metal.blogspot.gr/

Κίνηση 136 – Ένωση Πολιτών για την κοινωνικοποίηση και την αυτοδιαχείριση του νερού:
1) Αρχική Σελίδα:
http://www.k136.gr
2) Ποιοι Είμαστε:
http://www.k136.gr/p/blog-page_6.html

Το παράδειγμα της συχνότατης χρήσης δημοψηφισμάτων από τους Ελβετούς πολίτες στην Ελβετία μαζί με κάποιους (αμεσο)δημοκρατικούς θεσμούς (ένα ημιτελές παράδειγμα που όμως είναι σίγουρα αρκετά βήματα μπροστά από την Ελλάδα):
https://referendumsforgreece.wordpress.com/2013/02/06/swissreferendums/

Δημοκρατία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η «φιλελεύθερη» εκλεγμένη ολιγαρχία του σημερινού πολιτικού συστήματος, αλλά Δημοκρατία ΕΙΝΑΙ η (άμεση) δημοκρατία και αυτό αναλύεται στο άρθρο «Άμεση Δημοκρατία και Φιλελευθερισμός» του Γιώργου Ν. Οικονόμου που είναι Διδάκτωρας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης:
http://oikonomouyorgos.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html

Δείτε και κατεβάστε όλα τα παραπάνω κείμενα σε ένα PDF αρχείο:
https://pantelicgr.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/08/amesh-dhmokratia-efikth-ylopoihsh-real-democracy-feasible-implementation.pdf
(ή https://issuu.com/pantelicgr/docs/amesh_dhmokratia___efikth_ylopoihsh )

View and download all the above in one PDF file (translated into English):
https://pantelicgr.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/08/real-democracy-feasible-implementation-article-collection-1.pdf
(or https://issuu.com/pantelicgr/docs/real_democracy___feasible_implement )

Καλή λευτεριά σε όλους!

Pistepse Ston Eauto Sou

By pantelicgr

Ελληνικά:
Γράφω για (Άμεση) Δημοκρατία, Αυτοδιαχείριση και συγκεκριμένα για προτάσεις, Δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία πολιτών, υπαρκτά (αμεσο)δημοκρατικά παραδείγματα σε πολιτική και οικονομία & την εφικτή υλοποίηση τους.
Για να ζήσουμε μια αυτο-οργανωμένη ζωή με τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ισότητας, της ισότιμης συνεργασίας, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

English:
I write about (Direct) Democracy,
Self-management and specifically about proposals, Referendums by people’s initiative, existing (direct) democratic paradigms in politics and economy & their feasible implementation.
In order for us to live a self-organized life with the values of humanism, solidarity, equality, equal cooperation, freedom and social justice.

2 replies on “Άμεση Δημοκρατία και εφαρμογή σήμερα”

2014-12-17 Προς: info@pripol.org
Aγαπητοι φιλοι!
Λεγομαι Fred Blomson alias Δημητρης Γαλατσινος του Μαρινου και ζω πολλα χρονια στην Σουηδια! Δεν συνηθιζω να ψηφιζω στις Ελληνικες εκλογες αλλα θελω να γινω μελος της Συμμαχιας, ειναι δυνατον;
Το κρατος χρηματοδοτει τα κομματα αλλα η αποψη μου ειναι οτι η συμμαχια δεν πρεπει να ειναι κομμα, (δεν υπαρχει κανεις λογος εκτος απο την οικονομα των ονειροπολων κυριαρχικων αρχηγων της αμεσης!!!) η συμμαχια πρεπει να ειναι ανεξαρτητη οργανωση και να λειτουργει με τις συνδρομες των μελων! Σκοπος της οργανωσης ειναι να καταργησει τα κομματα οχι να γινει κομμα για να βολευτουν οι αρχηγοι της συμμαχιας! Οταν αποκτησει πλειοψηφια με ενα δημοψηφισμα θα απαιτησει την αλλαγη του ευρωπαικου συνταγματος. Τα μελη της Ενωσης δεν ειναι ποια εθνοι και πρεπει να πιστουμε οτι επειδη το παγκοσμιο κεφαλαιο κυβερναει την παγκοσμια κοινωνια πρεπει να παγκοσμιοποιησουμε το κρατος εθνος για να επιβαλλουμε παγκοσμιους ΝΟΜΟΥΣ (”THE RULE OF LAW” NOMOKRATIA) να κατεχουν και να κυβερνουν τα παντα με ενα κοινωνικο συνεργατικο συστημα χωρις αρχηγους και χωρις πλουσιους και φτωχους!
Το καλυτερο, εφικτωτερο και απλουστατο που μπορουμε να κανουμε για την παγκοσμια αμεση δημοκρατια σημερα ειναι ενα δημοψηφισμα αμεσως σημερα για την Αγγλικη για να εξαφανισουμε τον ελληνικο εθνικισμο και να γινουμε παραδειγμα για ολα τα μελη της ΕU που εχουν περιπου 15% Χρυσες Αυγες να φερουν την αγγλικη και σαν επισημη κοινη γλωσσα αντι να περιμενουν τα παιδια μας! (Στην πραξη η αγγλικη ειναι ηδη η κοινη γλωσσα)! Παρακαλεισθαι να λογικευτειται!
fred.blomson@gmail.com, born 1937, practical philosopher, world-citizen, alpha male…! Facebook group name search: UNO, UNITED NOMOCRATS ORGANIZATION
Facebook group name search: WE
(We introduce digital democracy, Euro and English to eliminate nationalism and wars)!
Website: equalitynow.eu, voteit.se (is a price worth voting system + Made in Sweden)

Like

Leave a comment